Intuïtief schilderen, dansen en bewust-zijn in de Drome (Haute-Provence)

18-25 juni 2022

Heb je zin in een creatieve week voor jezelf in de prachtige Franse Provence?  Wil je genieten van de natuur, inspirerende schilderworkshops, ontspanning, intuitie, passie voor kleur, bewustwording, gastvrijheid en gezond eten? Gun jezelf dan een bijzondere schilderweek in Lachau in de Provence in een gastvrije omgeving met gezellige mensen, gezond eten en omringd door prachtige natuur.

Daniëlle Jaspers geeft deze week vol rust, inspiratie en creativiteit in 2022 voor het 11e jaar. Speciaal bij Villa Le Reve vanwege de liefdevolle gastvrouw, plus de prachtige plek midden in de natuur.

De week bestaat uit workshops schilderen, intuïtief en vrij schilderen aan de hand van een thema, geleide visualisaties, meditaties, muziek, verbinding met je lijf en de natuur. Ik geef je de ruimte jezelf vrij te maken van de lagen die je leven in de weg staan volledig geleefd te worden. Vooral door ademen, innerlijk reizen, dans en kleurrijke expressie geven aan wat van binnen leeft. 

Elke dag is er zeker 5 uur tijd om te schilderen en word je door Danielle begeleid. Er is buiten het programma om, voldoende ruimte om te doen waar je zin in hebt: wandelen, fietsen, fotograferen of liever relaxen in de zon?

Het intuïtief schilderen staat voorop, daarnaast is er ruimte om van alles te leren over verschillende technieken en materialen.

Bij Intuïtief schilderen gaat het om het proces van het loskomen van het denken en om rust te vinden in je hoofd. Daardoor kom je dichter bij jezelf en kun je zonder na te denken over hoe het moet of hoort, spelen met verf en kleur. Je mag weer spelen en genieten als een kind en verdwijnen in het moment! Met kwasten, je handen, paletmes, alles met wat er voor handen is en je wilt gebruiken. Verkennen en ontdekken, daar gaat het om! Heerlijk buiten in de natuur. In de velden vol lavendel of klaprozen, met uitzicht op het azuur blauwe water en prachtige bergen.

In het vrije werken is loslaten het toverwoord. Jezelf de ruimte geven om het niet goed te hoeven doen. Intuïtief schilderen is een vorm van schilderen waarbij het niet gaat over het eindresultaat. Het gaat vooral om GENIETEN.

We kijken naar het proces en het resultaat, dat als spiegel fungeert en dat we gezamenlijk aan het eind van de dag en tussendoor zullen bespreken. Het met elkaar delen van inzichten en ervaringen zonder oordelen is voor de week van groot belang.

De bespreking van het eindresultaat en de kleuren kunnen je veel leren over jezelf.

Vanuit de schilderijen en de kleuren kijken we naar ieders specifieke talenten en kwaliteiten. Je laat het beeld op je inwerken. De schilderijen vormen een verrassende invalshoek om de kracht van een ieder in een nieuw licht te zien.

De workshops zijn geschikt voor iedereen. Ervaring met schilderen is niet noodzakelijk.

De lunch en de diners hebben we gezamenlijk (behalve op woensdag). Van het ontbijt kun je genieten op je eigen moment.

Het programma ziet er ongeveer zo uit: wil je meer weten over de thema's stuur me dan een mailtje ajb.

Dag 1: Rond 16.30 uur ontvangst met welkomstdrankje. Kennismaken, praktische en organisatorische afspraken, lekker landen op de plek. Gezamenlijk diner.

Dag 2: 9.30-12.30 introductie workshop intuitief schilderen 1, vrij, 15.30-17.30 workshop 2

Dag 3: 9.30-12.30 dans- & schilderworkshop 3, vrij,  15.30-17.30 workshop 4

Dag 4: 9.30-12.30 dans- & schilderworkshop 5 ,vrij, 15.30-17.30 workshop 6

Dag 5: vrije dag, meestal op woensdag

Dag 6: 9.30-13.00 dans- & schilderworkshop 7, vrij, 15.30-17.30 workshop 8

Dag 7: 9.30-13.00 dans- & schilderworkshop 9, vrij, afsluiting met borrel en groepsexpositie

Zaterdag: Afscheid en vertrek uiterlijk om 10 uur.

De ontspanningsoefeningen, geleide visualisaties en sharingd zijn verweven met de schildersessies.

Waar: vakantiehuis Le Reve in Lachau in de Franse Provence www.vakantiehuislereve.nl

Wanneer: 18-25 juni 2022

Voor wie: mensen die graag op kunstzinnige wijze werken aan persoonlijke groei en gewoon lekker willen genieten van dansen, schilderen en de natuur. Creatie heeft in mijn ogen en ervaring een transformerende kracht. Het is dus niet zo maar een gewone schilderweek. We gaan echt spelen met alle elementen en dat wat in jouw volle potentieel aanwezig is en naar buiten wil komen. Sta je daar open voor, dan ben je van harte welkom. 

Kosten:  875 euro met vol pension* bij gebruik van een tweepersoonskamer met gedeelde badkamer. 

Wat krijg je voor daarvoor: de cursus intuitiefschilderen, de 7 nachten logies in Villa Le Reve waar we met de groep van 8-10 personen vertoeven, gebruik van zwembad, linnengoed, 3 heerlijke maaltijden per dag van Nederlandse koks, overdag onbeperkt koffie, thee, water. *Met uitzondering van de lunch en het diner op woensdag. Dan gaan we op pad en is het voor eigen rekening. 

Wil je graag alleen op een kamer, dan kost dat 100 euro extra en betaal je dus 975 euro. 

Hoe kom je in Lachau, bij Villa Le Reve? Je kunt met de auto reizen, dat kost je ongeveer 11-12 uur vanuit midden Nederland. Afgelopen jaar hebben we eerst via 2 Zoom sessies kennis gemaakt en is iedereen gaan carpoolen. Zo reden 11 deelnemers met 4 auto's.

Je kunt met KLM/Airfrance vanaf Amsterdam vliegen naar Marseille. Ongeveer 152-200 euro per ticket. Met Ryanair is hetminder Vanaf Airport Marseille kun je de bus nemen naar Sisteron al waar wij je op pikken. Of je huurt een auto en rijdt er zelf heen. Wellicht met een aantal andere gasten. De autorit duurt 1 uur en 3 kwartier. De busrit 2,5 uur.

Je bent van harte welkom! Bienvenue!

Daniëlle Jaspers werkt als beeldend kunstenaar sinds 2004 en inspireert jong en oud om (verborgen) creatieve talenten te uiten. Tevens geeft ze workshops schilderen, creatieve cursussen en - coaching sessies. Van 2011-2014 heeft zij aan de Kleine Tiki in Breda de opleiding tot kunstzinnig dynamisch coach gedaan. Van 2014-2015 volgde ze de opleiding Women's Way van Charlotte Norell en volgde ze workshops van de Helende Reis. Sinds 2015 geeft ze ook les bij de Kleine Tiki in Breda.

Sinds 2013 coacht ze ook mensen die via creatieve oefeningen zichzelf verder willen ontwikkelen op hun pad van bewustwording en verandering. Zie de site http://www.kunstzinnigcoachen.nl

Schilderweken in Frankrijk geven is een van haar grootste dromen. Mensen kunnen zich dan even los van alles vrij voelen om in creatie te gaan. Alle tijd en ruimte hebben om hun eigenheid te ontdekken........... heerlijk is dat!

Daniëlle: "Vrij werk maak ik vanuit mijn gevoel, fantasie en beleving. Inspiratie krijg ik van echt contact met mensen, het mogen stilstaan bij mezelf en door de natuur om me heen. De stilte zet mij vervolgens weer in beweging. Kleur is mijn passie. Ik doe niets liever dan van alles op schildersdoek uit proberen. Mijn kleurgebruik is mijn kracht. Het schilderij ontstaat tijdens dit zoekproces.

De kunst is om dan vooral niet te veel na te denken over de compositie of over 'wat ik met dit schilderij wil vertellen'.  De kunst is om juist nog dieper in het creatieproces te duiken; om alles wat  “zou moeten” los te laten. Dan ontstaan mijn mooiste werken."